Sabina Ćudić: Brine me koliko se političari ne boje građana

Vijesti 30. apr 201908:12 > 08:13
N1 BiH

Potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić kazala je danas za N1 da je vijest o poskupljenju plina ''zabrinjavajuća iz više razloga''.

Ona je dodala da je brine koliko se pojedini političari ”ne boje građana”.

”To je jako zabrinjavjauća vijest iz više razloga. Ogromno poskupljenje, ogromni udar na budžete domaćinstava. Nameće troškove nižim nivoima, ovo je ekonomsko gušenje nižih nivoa vlasti od Federalnih. Opadanje cijena plina se vezuje za ekološke mjere. Nema sumnje da će to imati, porast cijene će imati efekat. Dešava se i pitanja finansijskog uništavanja nižih nivoa. Postoje pitanja o kojima treba razgovarati da ovu odluku vratimo na stol. To zavisi i od pritiska javnosti. Uvredljiva su pojašnjenja koja smo dobili. Porediti cijene plina u BiH i Austriji je besmisleno”, kazala je Ćudić i dodala:

”Brine me koliko se zapravo pojedine kolege ne boje građana, koliko se osjećaju nezamjenjivim i neuništvim. Stvara se osjećaj superiornosti. Uvijek sam sretna kada građani kritikuju Kantonalnu Vladu i na kraju krajeva da pošaljemo poruku da i pritisak utiče”, rekla je ona.

Podsjećamo, od prvog maja cijena gasa iznosit će 64 feninga po standardnom metru kubnom, bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost. Domaćinstva koja koriste ovaj energent plaćat će cijenu uvećanu za 25 posto, poručili su ranije iz Sarajevogasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad