Staša Košarac: Bakir Izetbegović može da sanja…

Vijesti 30. apr 201912:39 > 12:55
N1

Staša Košarac, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kazao je danas u Sarajevu da aktivacija MAP-a nije uslov za formiranje Vijeća ministara.

On je dodao da lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ”može da sanja” neke uslove, ali da SNSD neće odustati od svojih ciljeva.

”Šefik Džaferović i Bakir Izetbegović mogu da iz svoje glave iznose neke uslove, ne postoji nigdje zapisano da je aktivacija MAP-a uslov za formiranje Vijeća ministara. Oni ovu zemlju usporavaju u njenom razvoju. Ne možemo dobiti status kandidata bez vlasti. Primarno je neophodno implementirati volju birača. Na ovaj način se negira izborna volja. Nastavlja se s falsikovanjem određenih pojava. Jedna od takvih falsifikovanih pojava je Denis Zvizdić u Berlinu. On nema legitimitet. Ovdje u Federalnom dijelu postoje fabrike da se falsifikuje tako nešto. Imamo situaciju da se takve političke poruke fabrikuju u glavama Izetbegovića, Džaferovića i Zvizdića koji očigledno imaju unutrašnje probleme u SDA”, rekao je Košarac.

”Ono što jeste problem je što se ne poštuje volja birača, ovoj strukturi oko Izetbegovića odgovaraju podobni Srbi poput Šarovića i Mektića”, poručio je on.

Prema njegovom mišljenju, Izetbegović jedno priča, drugo radi, treće misli.

‘I danas on kaže u maju. Pa maj je. Nema teoretske šanse da se prije polovine juna išta uradi. On treba da poštuje srpsku reprezentaciju koja dolazi iz Republike Srpske. On uslovljava. Nigdje ne piše da je aktivacija MAP-a uslov za formiranje Vijeća ministara. Tu su stvari veoma jasne. Može Izetbegović da sanja neke uslove, ali mi odustati od naših primarnih ciljeva neće”, poentirao je on.

Podsjećamo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine još uvijek nije formirano uprkos nizu susreta koje su nakon izbora organizovali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad