Dževad Topić Topa, Zoran Čegar i Mirko Šarović u Novom danu

Vijesti 01. maj 201921:08 > 21:12
N1

Drugi maj se u Federaciji BiH obilježava kao dan odbrane Sarajeva i očuvanja Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan 1992. godine snage bivše JNA krenule su u ofanzivu prema zgradi Predsjedništva BiH. Toga dana odigrana je presudna bitka za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poznata kao „Bitka za Predsjedništvo Republike BiH“. O današnjem datum u Novom danu razgovaramo sa Dževadom Topićem Topom, ratnim zapovjednikom Vojne policije i Zoranom Čegarom, zamjenikom komandanta specijalne jedinice FUP-a i nekadašnjim zamjenikom komandanta specijalne policije MUP RBiH.

Uživo smo u Ankari, Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik I član predsjedništva Šefik Džaferović boravit će u Turskoj gdje će i potpisati sporazum o slobodnoj trgovini s tom zemljom. Šta ovaj sporazum znači za privrednike u BiH, je li Dodik a državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa naše zemlje Mirko Šarović.

Državni zastupnik Branislav Borenović (PDP) je boravio u dvodnevnoj posjeti privremenim prihvatnim migrantskim centrima u Krajini, u sklopu šestočlane delegacije Parlamentarne skupštine BiH. O dojmovima i potencijalnim rješenjima govori za Novi dan.

Humanitarac i sportista Mahir Mujić proteklih sedmica pokušava organizovati utrku na deset kilometara na ulicama Konjica. Od Općine Konjic dobio je odbijenicu za finansijsku pomoć. Amel Tuka, Damir Džumhur i Mirza Teletović podržali su održavanje konjičkog cenera, o svemu ovog jutra za Novi dan govori Mahir Mujić.

Novi dan drugog maja počinje tačno u 8h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad