Una Bejtović, Jovan Divjak i Draško Aćimović u Danu uživo

Vijesti 03. maj 201914:03 > 14:08
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Danas se obilježava Svjetski dan slobode medija. Ovaj dan podsjeća nas na našu zajedničku odgovornost za zaštitu slobode medija i govora, na pošteno obavljanje novinarske dužnosti bez straha i zastrašivanja. Podsjećamo se i na novinare koji su izgubili život u bavljanju svoje plemenite dužnosti. Gošća Dana uživo je Una Bejtović iz Bejtović Communications.

Klub novinara Banja Luka predstavio je istraživanje “Medijske slobode u BiH u 2019. godini”. Održana je i diskusija “Šta se, po pitanju slobode medija i novinarskog rada u BiH promijenilo od 2009. godine do danas”? Ko krši prava medija i novinara? Uživo smo u Banjaluci.

U Zagrebu su dodijeljene novinarske nagrade Hrvatskog novinarskog društva. Novinarom godine proglašen je naš reporter Hrvoje Krešić. Nagrada je stigla i za reportera N1 Hrvatska Ranka Stojanca, koji je proglašen najboljim televizijskim novinarom proglašen je je naš Ranko Stojanac.

U Sarajevu i Istočnom Sarajevu obilježena godišnjica bitke u Dobrovoljačkoj. Tada je prilikom povlačenja pripadnika JNA iz kasarne na Bistriku došlo do vatrenog okršaja između branilaca Sarajeva i Jugoslavenske Narodne Armije. O 3. maju 1992. razgovaramo s Jovanom Divjakom, penzionisanim generalom Armije Bosne-Hercegovine.

Šta donosi posjet bh. delegacije u Ankari? Koliko iznose turske investicije u našoj zemlji? U susret EBRD-ovoj konferenciji, euroatlantskim integracijama, tržišnoj ekonomiji i ostalim ekonomskim pitanjima, za Dan uživo govori ekonomista Draško Aćimović.

O domaćim i svjetskim sportskim aktuelnostima, razgovaramo sa našim sportskim novinarom Harisom Mrkonjom.

Dobar dan će vam poželjeti Ika Ferrer Gotić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad