Hapšenja u Sarajevu, pronađene tablete roza boje u obliku dijamanta

Vijesti 03. maj 201914:55 > 15:18
FENA/Arhiv

Dvije osobe uhapšene su jučer u Sarajevu, a kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kod njih je pronađena određena količina droge.

Kako je saopćeno iz MUP-a, jučer u 2.20 sati policijski službenici Prve policijske uprave su u ulici Berkuša, općina Stari Grad Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, uhapsili osobe inicijala: K.B. rođen 1986.godine i K.D. rođen 1980.godine, obojica iz Sarajeva.

Iz MUP-a navode da je izvršenim pretresom kod osobe inicijala K.B. je pronađena jedna pvc okrugla kutija u kojoj su pronađene dvije tablete, roze boje u obliku dijamanta, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, dok je kod lica K.D. pronađena jedna digitalna vaga i jedna staniolska kesica u kojoj se nalazila suha, zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a spomenute osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad