Meteorolozi: Stiže nam majski snijeg

Vijesti 03. maj 201920:33 > 20:35
N1

Predstojećeg vikenda očekuje nas kišovito i hladno vrijeme u Bosni i Hercegovini, navodi se u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, u nedjelju se u višim predjelima Bosne (iznad 800 metara nadmorske visine) može očekivati snijeg.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u Hercegovini i Krajini, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni između 5 i 12°C. U Hercegovini jutaranja temperatura zraka između 7 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C, saopćeno je.

Prema prognozi meteorologa, sniježne padavine još su izvjesnije u ponedjeljak kada bi zabijeliti moglo već na 600 metara nadmorske visine. No, obilnije padavine ne treba očekivati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad