Irma Baralija, Zijah Sokolović, Ante Domazet i Ammar Bašić u Novom danu

Vijesti 05. maj 201920:07 > 20:09
N1

Irma Baralija - mostarka koja je tužila BIH u Strazburu zbog neprovođenja izbora u Mostaru komentariše formiranje vlasti u BIH, političke igre, interese i cijenu koju građani plaćaju.

Elita evropskog i svjetskog biznisa sutra u Sarajevu. Snaga različitosti konferencija je koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj. O budućnosti svjetske ekonomije, mogućoj recesiji, politikama i strategijama za prevenciju takvih pojava, ulozi BiH – za Novi dan govori dr. Ante Domazet – prof. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Počeo je najodabraniji i najsvetiji mjesec za muslimane – Ramazan. Vjernici poste od ranog jutra do zalaska Sunca. O postu i svakodnevnom radu u Novom danu razgovaramo sa hafizom Ammarom Bašićem.

Praznici su prilika da se opustimo u svakom smislu, pa i za stolom. U Novom danu donosimo savjete kako da ubrzamo metabolizam nakon praznika, a postači brzo i lako adaptiraju na mjesec posta. Amela O'Reilly – nutricionistkinja gošća je ND.

Mlađa pubika ga pamti po popularnoj dječijoj seriji Otvori prozor. Pola stoljeća je na pozorišnoj sceni. Iza sebe ima 5.000 izvedbi monodrama. Tekstovi koje igra jednako su aktuelni danas i prije 20 godina. O glumačkoj profesiji i realnosti u kojoj živimo za Novi dan govori maestro, kralj monodrame – Zijah Sokolović.

Zanimljiv sportski vikend iza nas komentariše Hajrudin Prolić – urednik Sport Centra.

Donosimo i priču o Taekwondo klubu “Sarajevo” koji je osnovan sa namjerom da daje maximalan doprinos bh. društvu u borbi protiv nasilja medju mladim ljudima, kao i borbi protiv štetnih navika, prije svega narkomanije, a sve kroz jak poticaj mladih da se bave taekwondo vještinom i sportom. U njihovim redovima je Ada Avdagić – klupska prvakinja Evrope, guinnesova rekorderka u probijanju balona nogom i još mnogo djece, koja pokazuju potencijal pravih pobjednika.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 07:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad