Eldin Vrače, Kenan ef. Musić i Jasmin Hasić u Danu uživo

Vijesti 06. maj 201913:32 > 13:35
N1

U Danu uživo danas govorimo o aktuelnim društvenim i političkim temama. Gosti su s nama u studiju, uživo u Sarajevu i Skoplju, podsjećamo na vrijednosti svetog muslimanskog mjeseca ramazana, komentarišemo rezultate predsjedničkih izbora u Makedoniji. Evo ko su naši gosti:

Za sedam dana Zastupnički dom Parlamenta FBiH održaće tri vanredne sjednice. Teme – migranti, rezervni sastavi, zahtjevi udruženja. S nama u studiju zastupnik i predsjednik kluba nezavisnih zastupnika u ZD Parlamenta FBiH Eldin Vrače.

Počeo je sveti muslimanski mjesec ramazan. Post, kao jedan od pet stubova islama podrazumijeva, osim suzdržavanja od hrane, pića, i ono od loših misli i djela. O ramazanu govori doc. dr. hafiz Kenan ef. Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, uživo iz Careve džamije.

Za imidž Bosne i Hercegovine koji plasiramo vani zadužena je, primarno, vanjska politika ove zemlje. Ko su vanjskopolitički nosioci, šta su napravili od proglašenja nezavisnosti BiH i šta je potrebno u vremenu koje dolazi – ukratko je sadržaj knjige “Vanjska politika BiH od nezavisnosti”. Jedan od autora, Jasmin Hasić, doktor političkih nauka naš je gost.

Kandidat vladajuće kolicije za predsjednika Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski proglasio je sinoć pobjedu na izborima i istakao da će biti predsjednik svih građana. O izborima i rezultatima, za Dan uživo govori Dejan Azeski, novinar i historičar.

U komentaru društvenih mreža danas s nama Haris Dedović, osnivač i urednik satiričnog portala šatro.info.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad