Mijatović, Topčagić, Šehović i Ležaja gosti Novog dana

Vijesti 07. maj 201913:11 > 13:18
N1 BiH

Vijeće ministara nije formirano ni sedam mjeseci nakon izbora. Resori podjeljeni, ali i dalje traju politička uvjetovanja. Ovo je jedna od tema o kojoj govorimo sa Vojinom Mijatovićem, potpredsjednikom SDP BiH, analiziramo i predstojeći kongres ove partije.

Visoki predstavnik BiH Valentin Inzko u srijedu pred Vijećem sigurnosti UN predstavlja šestomjesečni izvještaj o stanju impelentacije mira u BiH. Paralelno, lideri Zapadnog Balkana sastaju se u Tiranu okviru procesa Brdo-Brijuni gdje je najavljeno i prisustvo šefice evropske diplomatije Federice Mogherini. Koji je položaj BiH u cijeloj priči, ko ima razloga za zabrinutost – za Novi dan govori Osman Topčagić, predsjednik Panevropske unije u BiH.

Uživo smo u Tirani, reporter N1 Slaviša Starčević izvještava o sastanku u okviru procesa Brdo-Brijuni.

Muzafer Šehović iz SABNORA govori o ovogodišnjem obilježavanju 9. maja – dana pobjede nad fašizmom.

U okviru Novog dana prenosimo panel godišnjeg sastanka guvernera EBRD-a koji se održava u Sarajevu, na kojem govore članovi odbora guvernera EBRD-a.

Naša gošća je i Vesna Ležaja, psihologinja u Komandi za upravljanje personalom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. U Sarajevu je u toku simpozij o vojnoj psihologiji – govorimo o ovoj oblasti psihologije i praktičnoj primjeni u OS BiH.

Naslovnice dnevne štampe komentarišemo sa novinarom Elvirom Bucalom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad