"Nađite mi predsjednika Parlamenta koji se vozi u takvom autu – ići ću pješke"

Vijesti 07. maj 201917:58 > 17:59
N1

Ja ne odlučujem kad se kupuje auto koliko će koštati. Ja se sad vozim u automobilu koji me može ostaviti odavde do Banjaluke. Taj automobil je prešao 250.000 km. Nađite mi ijednog predsjednika Parlamenta koji se vozi u takvom automobilu - ići ću pješke, poručio je u Danu uživo na N1 zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH, Nikola Špirić.

Mjesečno primate platu blizu 6.000 KM, a ne radite. Da li su to velike plate?

Jesu velike plate. Tražio sam dugo godina u institucijama da se plate koriguju. Nismo nikad imali većinu za to. Kolegiji rade svoj posao, mi svaki put kada se sastanemo imamo dnevni red. Svi čekaju da se konstituiše Savjet ministara.

VEZANa VIJEST

Za to vrijeme primaju platu, a ništa ne rade?

Ne može drugačije, zakon je tako predvidio. Vi hoćete da rade izvan zakona?

Da li bi bilo principijelno da vrate platu?

A šta bi sve bilo principijelno u ovoj zemlji.

Polovinom maja počinje suđenje optuženima za prevaru i zloupotrebu položaja u vezi s nabavkom službenog automobila Audi Q7, kupljen 2008. godine za 219.900 KM za vas, koji ste tada bili predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

To je bilo prije 10 godina, ja ne odlučujem kad se kupuje auto koliko će koštati. Ja se sad vozim u automobilu koji me može ostaviti odavde do Banjaluke. Taj automobil je prešao 250.000 km. Nađite mi ijednog predsjednika Parlamenta koji se vozi u takvom automobilu – ići ću pješke. Moj automobil je star 4,5 godina koji je prešao 250.000 km.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad