Spektakularan kulturni program zemlje domaćina za goste EBRD-a u Zetri

Vijesti 09. maj 201907:34 > 07:41
N1

Sinoć je u Olimpijskoj dvorani Zetra upriličen svečani prijem za sve učesnike Godišnje skupštine i biznis foruma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na kojem je, uz impozantan kulturni i zabavni performans predstavljeno bogatstvo i moć različitosti, kao jedna od najvećih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Nakon dva dana poslovnih i diplomatskih sastanaka, gosti koji su došli u Sarajevo sa svih strana svijeta uživali su u jedinstvenom iskustvu koje je pripremila zemlja domaćin. Sve sjajne poslovne novosti, dogovori i prilike za investicije u BiH, bile su dodatno upotpunjene toplom dobrodošlicom u dvorani Zetra.

Program je demonstrirao istinsku moć različitosti naše države, prikazujući jedinstvenost, raznovrsnost i bogatstvo kulture, ali i emocije ljudi koji ovdje žive. Kultura koju su oblikovale generacije suživota u društvu koje je savršen spoj Istoka i Zapada, sinoć je zablistala u punom sjaju.

U jednosatnom spektaklu kulturnog programa, na sceni je nastupilo ukupno 135 umjetnika iz više bh. gradova.

Početak programa obilježio je nastup No Borders Orchestra, a noć se nastavila kombinacijom modernih i tradicionalnih zvukova i plesova, uz emotivne nastupe brojnih umjetnika i izvođača, među kojima su bili Divanhana, Omladinski hor Zenica, Orkestar mladih BiH, Orkestar harmonika pod dirigentskom palicom Miloša Zeca, KUD Baščaršija, te mnogi drugi.

Većina od 3.000 gostiju po prvi put boravi u BiH, što predstavljanje naše zemlje u ovom svjetlu čini još važnijim. Oni nisu krili svoje oduševljenje performansom, koji ih je poveo na emotivno putovanje i otkrio im uvid u srce i dušu Bosne i Hercegovine, tamo gdje, nakon svih nevolja i rana, još uvijek stanuje ljubav.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad