Telemach najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2019.

Vijesti 09. maj 201912:20 > 12:28
N1

Kompanija Telemach izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u ICT sektoru u 2019. godini. Priznanje predstavnicima kompanije Telemach uručeno je na svečanoj dodjeli priznanja „Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini“ u Domu oružanih snaga BiH, a prema izboru Posao.ba i Kolektiva d.o.o.

U tromjesečnom istraživanju Posao.ba, a na osnovu percepcije bh. građana o najpoželjnijim poslodavcima prikupljeno je rekordnih 250.000 jedinstvenih glasova, od ukupno 350 nominovanih kompanija. Tokom glasanja nominovane kompanije su svrstane u 16 različitih sektora, a organizovane su po pripadnosti djelatnošću kojom se bave.

Fokusna i interesna grupa ispitanika je bila na mladim osobama, najviše njih u procentu od čak 41 % je bila starosne dobi od 25 do 34 godine. Kandidati koji su dali svoj glas najpoželjnijem poslodavcu, bazirali su se na finansijska očekivanja, benefite koje očekuju od poslodavca, ali i na osnovu dosadašnjih rezultata rada kompanije na tržištu rada.

Kolektiv kompanije Telemach je ponosan na uručeno priznanje koje je dokaz da je Telemach poželjno mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručno napredovanje, kao i inovativni pristup poslovanju. Uposlenicima Telemach nudi mogućnost ličnog razvoja i napredovanja u kompaniji, edukativne programe, kao i teambuliding događaje, kako bi svaki pojedinac mogao i samostalno i kroz rad u timu da potpuno iskoristi svoj potencijal. Telemach je član lokalne zajednice, investitor, poslodavac, donator i sponzor. Pomagao je ugroženima u poplavama, Banci koštane srži, Roditeljskoj kući, edukaciji i poduzetništvu, školskim ustanovama, vjerskim zajednicama, sportu…

Telemach je dio United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4,400 ljudi koje zapošljava. United Group koja uključuje i Telemach do sada je u BiH uložila preko 220 miliona američkih dolara, a direktno zapošljava blizu 650 građana u BiH, od kojih je prosječna starosna dob uposlenika 36 godina.

Investicije Telemacha su fokusirane na nadgradnju mreža za potrebe naredne generacije širokopojasnih usluga velike brzine, povezivanje gradova u BiH i šire regije optičkim vlaknima, te nadgradnju digitalnih TV platformi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad