Ivana Marić za N1: Zašto SDA želi SBB u Vijeću ministara

Vijesti 09. maj 201912:18 > 13:09
N1

Analitičarka Ivana Marić kazala je danas za N1 da se nova Vlada Kantona Sarajevo ''približila građanima'' i da se promjene u ovom dijelu Bosne i Hercegovine mogu primijetiti.

Prema njenom mišljenju, Stranka demokratske akcije je ulazak Saveza za bolju budućnost na više nivoe vlasti, uvjetovala izlaskom ove stranke iz Vlade Kantona Sarajevo.

Upola smo bolji od najgoreg rezultata, jedne godine 16 mjeseci nismo imali vlast. Ovo pokazuje koliko je vlast neefikasna jer građani ne primijete da vlada funkcionira. Parlament ne zasjeda, a građani žive kako žive. To su njihove igre i oni su spremni da zatežu. Oni radije neće uspostaviti vlast dok ne dobiju ono što jeste. NATO je nebitan, pristaće Dodik, to će se riješiti preko Ministarstva odbrane. To će se riješiti. Sada dobro dođe NATO priča da sakriju stvarne razloge neformiranja vlasti”, kazala je ona i nastavila:

‘SDA nema odgovor SBB-a. Čekaju na to, čekali smo dugo odluku Demokratske fronte. Ubijeđena sam da ulazak SBB-a na višim nivoima SDA uvjetuje izlaskom iz Vlade Kantona Sarajevo. Vidjećemo da li će DF i SBB pristati da sruše Vladu u KS”, rekla je ona.

Gošća N1 televizije komentarisala je i ostale aktuelne političke i ekonomske teme, a kompletan razgovor donosimo uskoro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad