Elmedin Konaković, Emir Zlatar i Sanin Čepalo u Danu uživo

Vijesti 09. maj 201912:30 > 12:33
N1

U Danu uživo danas gledajte:

9. maj obilježava se širom svijeta kao Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom. Tim povodom u Sarajevu je organizovan 3. Marš antifašista. O pojavnim oblicima fašizma prisutnim u i dalje u našem društvu, ali i Evropi, razgovaramo sa Saninom Čepalom, mladim bh. antifašistom.

Danas se završavaju Dani Kantona Sarajevo. O aktivnostima, radu vlade, investicijskoj konferenciji EBRD-a i benefitima za Sarajevo, te opstanku Vlade razgovaramo sa predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem.

Nakon današnjeg odbora nove organizacije – Socijaldemokratskog pokreta, koji izmedju ostalih čine Ivo Komšić, Zlatko Lagumdžija i Miro Lazović, sa nama u studiju Emir Zlatar, jedan od članova.

Na 58. Venecijanskom bijenalu danas će biti otvoren bosanskohercegovački paviljon. O detaljima našeg učešća na prestižnom dogadjaju za Dan uživo iz Venecije govori producentica Amra Bakšić Čamo.

Pratimo i posljednji dan EBRD samita u Sarajevu, a naše ekipe su i u Tirani na Procesu Brdo-Brijuni gdje su prisutni članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Aktuelnu društveno političku situaciju, jučerašnji polugodišnji izvještaj Valentina Inzka pred Vijećem sigurnost UN-a i proces formiranja vlasti u BiH komentarišemo sa urednikom agencije Anadolija Almirom Terzićem.

Sa nama je danas i bh. ilustrator Admir Delić koji potpisuje zanimljivu knjigu priča i ilustracija pod nazivom Seoske strahote.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad