Uživo na N1: Panel sesija u organizaciji United Grupe

Vijesti 09. maj 201913:53 > 13:58
N1

Na godišnjem sastanku i biznis forumu EBRD-a u Sarajevu učestvuje vodeća međunarodna investiciona kompanija, BC Partners, što je njeno prvo javno pojavljivanje u regionu nakon okončanja procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicionog fonda KKR u martu ove godine.

Ovo je najveća strana direktna investicija u regionu i jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi. United Grupa, kao vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi, posluje pod brendovima SBB, Sport Klub, N1, Nova, kao i Telemach u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori.

Stelios Elia, generalni direktor BC Partnersa, učestvovat će na panelu “Potencijal jugoistočne Evrope: gledište investitora”, drugog dana konferencije, u četvrtak 9. maja. Ovo je prvi put da EBRD održava svoj godišnji sastanak na Balkanu, od 2010. godine kada je bio u Zagrebu.

Gospodinu Eliu će se na ovom značajnom panelu pridružiti i eksperti u politici, ekonomiji i medijima i to Zsuzsanna Hargitai, Regionalna direktorica za zapadni Balkan – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je bila jedan od prvih investitora United Grupe, Victoriya Boklag, CEO United Grupe, i veteran priče o rastu grupe koja je postala regionalni lider u razvoju biznisa tokom protekle dvije decenije, John Simpson, urednik međunarodnih odnosa za BBC i veteran u izvještavanju o političkim i ekonomskim prilikama na Balkanu i dr. Wolfango Piccoli, potpredsjednik u Teneo Risk and Intelligence, globalnoj savjetodavnoj firmi u oblasti politike, koja je visokospecijalizovana za ekonomiju i politiku južne Evrope.

Panel sesiju, koja će biti otvorena za medije, će voditi Amir Zukić, direktor N1 TV za Bosnu i Hercegovinu i cijenjeni novinar u regionu.

Ovu panel sesiju gledajte UŽIVO putem OVOG LINKA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android | Phone/iPad