Sejad Delić, Anel Okić i Sinan Alimanović u Novom danu

Vijesti 09. maj 201914:07 > 14:11
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Na samitu procesa Brdo – Brijuni kamere N1 su zabilježile raspravu Milorada Dodika i Šefika Džaferovića o formiranju vlasti na državnom nivou, te sporenja oko godišnjeg nacionalnog programa za NATO. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je posmatrao raspravu i želio se informisati oko napretka u pregovorima. Šta se još dešavalo na marginama sastanka u Tirani, za Novi dan izvještava Slaviša Starčević, reporter N1.

Meteorolozi upozoravaju, dolaze nam velike padavine. FUCZ je u pripravnosti. Za sutra je najavljen i sastanak na kojem će se izvršiti pripreme i donijeti mjere u slučaju novih poplava. Mogu li se ponoviti poplave iz 2014. i kakav nam je plan odbrane, za Novi dan govori Sejad Delić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save.

U BiH, ali i susjednim zemljama, posebno onim koje nisu članice EU, s velikom pažnjom se prate diskusije u Njemačkoj o novom Zakonu o useljavanju. Taj zakon u znatnoj mjeri olakšava zapošljavanje radnika iz zemalja koje nisu članice EU. Njemački parlament, Bundestag, je jučer raspravljao o novom zakonu. Kako je protekla diskusija i kada bi zakon mogao stupiti na snagu, iz Bona izvještava Mehmed Smajić, novinar DW.

Sve ostale aktuelnosti sa naslovnica dnevnih novina komentariše Edo Čelebić, novinar AJB.

Zeničanin Anel Okić, hirurg u kantonalnoj bolnici Zenica, u avionu Boeing 737 izveo je operaciju i spasio život putniku. Let je trajao 11 sati, a sama operacija jedan sat. Putovanje u Kolumbiju dr. Okiću ostaće doživotno u sjećanju. Uživo smo u Zenici.

Sinan Alimanović je pijanist, kompozitor, aranžer, dirigent. Sa svojim bandom “Sinan Alimanović international band” u kontinuitetu promoviše bh. jazz scenu na regionalnom i svjetskom nivou. Sarađuju sa najrelevantnijim imenima iz svijeta jazz muzike. Band se upravo vratio sa turneje u Kini. O utiscima, zajedno sa svojom kćerkom Lejlom Alimanović – umjetničkom producenticom, jazz vokalisticom, Sinan govori za Novi dan.

Josip Grabovac, porijeklom iz Širokog Brijega, s trenutnom adresom u Italiji, već pet godina piše uspješnu poslovnu priču u svijetu mode. Zahvaljujući blogu “Glasmode”, koji je pokrenuo 2014. godine, Josip se pozicionirao u grupu najboljih modnih blogera na svijetu, čime su mu se otvorila vrata najprestižnijih fashion događaja. S Josipom smo u Milanu.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 7 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad