Nermin Nikšić, Lazar Prodanović i Rifat Rijad Zaid u Danu uživo

Vijesti 10. maj 201910:29 > 10:32
N1

Posljednji radni dan u tjednu i ovo poslijepodne provedite uz "Dan uživo". Ovo su teme i gosti:

– Nakon osnivanja SPD-a, neizvjesna sudbina kadrova SDP-a BiH, koji su odlučili biti dio ovog Pokreta. Hoće li ih sutra Glavni odbor izbaciti iz stranke, kakva su mu očekivanja od Kongresa SDP-a ? O ovoj i drugim temama govori predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

– Predsjedništvo SDA danas odlučuje s kim će formirati vlast, SNSD čeka na poziv za sastanak, no jedno je sigurno, ne pristaju na usvajanje NATO godišnjeg programa, kuda sve to vodi? Pitamo našeg gosta, to je delegat SNSD-a u Domu naroda PS BiH Lazar Prodanović.

– Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine najavio je za sutra mirni protest članstva u Sarajevu. Što je razlog tome, te hoće li i koje posljedice osjetiti pacijenti, odgovara predsjednik sindikata dr. Rifat Rijad Zaid.

– Chelsea na penale izbacio Eintracht i zakazao finale Europske lige protiv Arsenala. Iza nas su i uzbudljive utakmice Lige prvaka, je li Sarajevo na pragu osvajanja duple krune? Sportske teme analizira urednik sportske redakcije agencije “Anadolija” Bakir Tiro.

– Grad Banjaluka dobio je novu pjesmu povodom Dana grada, koju izvode četiri banjalučke umjetnice Marija Šestić, Maja Manojlović, Kristina Ivanović i Vanja Mišić. Otpjevale su pjesmu “Banjaluka” autora Mladena Matovića. Danas s nama jedna od njih, pjevačica poznata i kao Vox mama Maja Manojlović.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske i ekonomske aktualnosti, naši reporteri i danas prate najvažnije događaje i teme dana.

Budite s nama od 16 sati. Zvonko Komšić vaš je domaćin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad