Maja Gasal-Vražalica, Arijana i Muriz Memić i Jasmin Imamović gosti Novog dana

Vijesti 10. maj 201911:43 > 11:46
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Osnovan novi politički pokret – jedan u nizu pokušaja ili nada za ujedinjenje ljevice? Za Novi dan o Pokretu socijalne pravde govori Maja Gasal-Vražalica, bivša zastupnica u Parlamentu BiH, direktorica Akademije za žene. Govorimo i o projektima ove akademije.

12. maja najavljeni su veliki protesti u Beču – za Davida i Dženana. Građani BiH su se organizovali kako bi autobusima pružili podršku u Austriji. Tamo će biti i porodica Memić, s nama sutra Arijana i Muriz Memić, sestra i otac nastradalog Dženana Memića.

U Jablanici u subotu zasjeda Glavni odbor SDP BiH. Na sjednici bi se trebalo govoriti o isključenju članova koji su dio novoosnovanog političkog pokreta, Pokreta socijalne pravde i demokratije. Biće razmatrana i o odluka o koaliciji u Tuzlanskom kantonu. Uživo smo u Jablanici, za N1 govori Jasmin Imamović, potpredsjednik SDP BiH, gradonačelnik Tuzle.

Meteorolozi upozoravaju, dolaze nam velike padavine. FUCZ je u pripravnosti. Mogu li se ponoviti poplave iz 2014. i kakav nam je plan odbrane, za Novi dan govori Almir Prljača, iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

U okviru rubrike press, naslove sa naslovnica dnevne štampe komentarišemo sa Stefanom Blagićem, predsjednikom udruženja Restart Srpska, uživo iz Banjaluke.

Novi dan u subotu pratite tačno od 9 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad