Obustavljen saobraćaj zbog nesreće na magistralnom putu M-14

Vijesti 12. maj 201908:06 > 08:09
Ilustracija

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Ljusina, na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, na snazi je obustava saobraćaja.

Kolovoz je ovoga jutra pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na dodatni oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-18 Semizovac-Vogošća, M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Zbog brdske trke u Crnoj Gori, danas od 09 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na graničnom prelazu Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad