U neredima učestvovalo više od 200 navijača Sarajeva i Željezničara

Vijesti 12. maj 201909:24 > 09:30
Facebook

U Olovu je jučer u 15:10 sati u ul. Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo iz Sarajeva, u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba

Tom prilikom nepoznate osobe oštetile su vjetrobransko staklo na vozilu marke “Suzuki” vlasništvo MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, oštećeni su i Passat, autobus Centrotransa, Fiat, Golf, Ford, Opel, te su na benziskoj pumpi “Inter Ina” oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim.

O tuči navijača upoznata je dežurna tužiteljica, a uviđaj su izvršili istražitelji u vremenu od 17:00 do 19:00 sati. Dalji rad nastavljaju istražitelji.

Na navedenom događaju bile su angažovane dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona te policijski službenici Policijske stanice Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira, navodi se u saopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad