Poruka iz Banjaluke: Idemo dalje, idemo do kraja za Davida, za Dženana (VIDEO)

Vijesti 12. maj 201911:16 > 11:18
N1

Na 5. Banjalučkom polumaratonu učestvovali su i članovi grupe "Pravda za Davida". Pojavili su se u majicama sa Davidovim likom da bi, kako su poručili, podržali istinu i pravdu.

“Mi smo slobodni građani Banjaluke i mi ćemo i dalje nastaviti ovo što smo radili do sada. Bili su neki pritisci od strane određenih krugova, policije, da bi moglo da bude problema danas ako se pojavimo u ovim majicama. Idemo dalje, idemo do kraja za Davida, za Dženana i za svu ubijenu djecu Bosne i Hercegovine”, kazao je Mišo Blagojević.

Mahir Mujić, maratonac i humanista koji je u julu trčao za Dženana Memića od Sarajeva do Banjaluke kazao je:

“Ja sam trčao Sarajevo – Banjaluka prošle godine, trčao sam za Dženana, za Davida, za malenu Dalal. Danas sam tu da dam svoju ljudsku i moralnu podršku, mislim da to svi trebamo raditi i ja ću uvijek u svom životu davati podršku za istinu i pravdu.”

Banjalučki polumaraton je završen, a u muškoj konkurenciji pobijedio je Srđan Samardžić sa vremenom 1:10:36, u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Teodora Simović koja je 21 kilometar istrčala za 1:18:58.

Večeras, u 17 sati na Schwarzenbergplatzu u Beču, bit će održani protesti za Davida Dragičevića i Dženana Memića, a iz Banjaluke je organizovan i prevoz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad