Vulin u Banjaluci: RS nema svoju vojsku, ali je ima srpski narod

Vijesti 12. maj 201913:34 > 13:37
Srna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ustrdio je danas u Banjaluci da je Republika Srpska (RS) uvijek prioritet politike, Vlade i predsjednika Republike Srbije.

“RS nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku”, ustvrdio je Vulin.

Kako je naveo, RS su stvorili Srbi i samo Srbi je mogu da izgube.

“Niko drugi. RS su stvorili Srbi jedinstveno i samo nejedinstvom mogu da je izgube. Nikako drugačije”, rekao je Vulin, koji je danas u Kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci prisustvovao centralnoj svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS.

On je rekao novinarima da želi da poželi godine mira.

“Da nije bilo uporne i hrabre borbe Vojske RS i srpskog naroda, te velike solidarnosti svih Srba gdje god oni živjeli, ne bi se stvorila RS”, tvrdi on. RS je, kazao je, „nastala kao potreba da srpski narod odlučuje sam o sebi i da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi“.

“Ono što je stvoreno u velikog odbrambeno-otadžbinskom ratu ne smije i ne može biti izgubljeno u miru”, ustvrdio je Vulin.

Tvrdi da, kada se razmišlja o rješavanju kosovskog pitanja, te traži ne lak kompromis s Albancima, mora se uvijek razmišljati i voditi računa o interesima cjelokupnog srpskog naroda, gdje god oni žive.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad