Mira Grgić, Husref Musemić i Mustafa Mustafić u Novom danu

Vijesti 12. maj 201915:11 > 15:16
N1

U Novom danu u ponedjeljak ujutro gledajte:

O tematskim i vanrednim sjednicama Parlamenta FBiH, migrantima, rezervnim sastavima, formiranju SPD-a, situaciji u SDP-u BiH, općenito političkoj sceni, za Novi dan govori Mira Grbić, zastupnica SDP-a u parlamentu FBiH i zamjenica šefa Kluba SDP-a.

Sarajevo je bilo domaćin Godišnje skupštine EBRD-a, jednog od najvažnijih poslovnih samita na svijetu. O efektima ovog događaja razgovaramo sa Vesnom Beganović iz VIA Medije koja je bila partner ovog događaja.

FK Sarajevo ove godine postiže historijski uspjeh. O FK Sarajevo za Novi dan govori Husref Musemić, šef stručnog štaba.

U Sarajevu je promovisana knjiga „Miris filmske trake“ autora Mustafe Mustafića koja predstavlja dokument o jednoj epohi i zapis o brojnim filmskim profesionalcima koji bi, bez Mustafićevog sjećanja, bili nezabilježeni, a dali su mnogo našoj kinematografiji. Direktor fotografije Mustafa Mustafić je naš gost.

Za društveni i politički komentar zadužena je novinarka Emela Filipović.

Irfan Ribić u utorak na sceni Kamernog teatra 55 igra svoju diplomsku predstavu ”Slavna Florens”. O tome zašto je izabrao baš tekst u kojem nije glavna uloga, zašto je želio da to ne bude priča o najgoroj operskoj pjevačici, već priča o dvoje ljudi koji se zavole, Irfan govori za Novi dan.

Nakon godinu rada na albumu, bosansko-tursko-njemačko-francuska grupa Insane Insan spremna je za svoj prvi nastup uživo, večeras u Sartru. Bend premijerno izvodi pjesme sa prvjenca Insanax. Dio benda je u našem studiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad