Mehmedović: Dodik poziva na rat

Vijesti 12. maj 201916:45 > 16:56
N1

Šemsudin Mehmedović, bivši član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH reagovao je danas na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o oblačenju uniformi Vojske Republike Srpske.

Mehmedović kaže da je svojim izjavama danas u Banjaluci Dodik prešao crvenu liniju.

“Pozivanje na uniformisanje dijela oružanih snaga u uniforme takozvane Vojske Republike Srpske je poziv na rat, koji je Dodik sad uručio svojim istomišljenicima. Njegovo ponašanje i njegove izjave trebaju pod hitno da budu u žiži rada pravosudnih organa”, kazao je. 

Komentarisao je i izjave Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije.

“Govoreći danas na teritoriji Bosne i Hercegovine, Aleksandar Vulin je također potvrdio direktnu umješanost srpske politike u naše unutarnje odnose. Neka svoje i frustracije svog predsjednika Vučića zbog izgubljenog Kosova rješavaju u Srbiji. Poručujem im da bosanske snage neće dozvoliti da nam se historija ponovi”, istakao je Mehmedović.

Podsjećamo, Dodik je danas u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to njihov dan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad