N1 u BEČU Davor Dragičević poručio: Neće se izvući, to je sigurno

Vijesti 12. maj 201917:15 > 17:24
N1

U glavnom gradu Austrije danas će biti održani protesti "Pravda za Davida i Dženana". Mirnim protestima prisustvuje i porodica ubijenog mladića Dženana Memića, otac Muriz i sestra Arijana, te članovi porodice koji žive u Beču, kao i advokat obje porodice Ifet Feraget.

U razgovoru za N1, Davor Dragičević je kazao da je Beću još jedan skup u nizu, te da se u Bosni i Hercegovini po pitanju rasvjetljavanja smrti Davida Dragičevića i Dženana Memića ništa ne dešava.

“Ja i Muriz nikada nećemo stati i u svojoj borbi ćemo istrajati, kakav god bio ishod, a biće pozitivan po nas. Kad ne bude mene i Muriza, imaju Teodora i Arijana, koje će nastaviti borbu, a ima i grupa ‘Pravda za Davida’. Hvala svim ljudima na podršci iz BiH i dijaspore, koji su danas ovdje”, kazao je Davor za N1.

On se zahvalio Johannesu Hahnu, američkoj vladi i međunarodnoj zajednici na podršci.

“Imamo saznanja za određene pomake. Ono što je meni bitno, ova dva slučaja se moraju rješiti. Oni koji su uradili mom djetetu i Murizovom djetetu, oni će završiti tamo gdje im je mjesto, neće se izvući, to je sigurno”.

Kako je kazao, ima pomaka u istrazi kada je u pitanju ubistvo njegovog sina, te poručio da će cijeli slučaj morati preći na državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Obraćanje sa protesta u Beču ćete moći pratiti uživo na N1 na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad