Danas sjednica Parlamenta FBiH

Vijesti 13. maj 201908:02 > 08:03
Fena

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH trebao bi danas da održi tematsku sjednicu o humanitarno-bezbjednosnoj situaciji na području Unsko-sanskog kantona u vezi sa migrantskom krizom.

Nakon sjednice Kolegijuma 29. aprila, predsjedavajući Predstavničkog doma Elvir Karajbić potvrdio je da će na tematsku sjednicu biti pozvani predstavnici bezbjednosnih agencija u BiH, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, kantonalni ministar zdravstva Nermina Ćemalović i policijski komesar Mujo Koričić.

Održavanje tematske sjednice, čiji je početak zakazan u 10.00 časova, inicirali su poslanici Albin Muslić iz SDP-a i Hamdija Abdić iz SDA.

Osim tematske sjednice Predstavničkog doma o migrantskoj krizi, zakazane su i dvije vanredne sjednice.

Na dnevnom redu druge vanredne sjednice je Prijedlog rezolucije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH povodom presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Jedina tačka dnevnog reda treće vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je usložnjavanje bezbjednosne situacije u oblasti unutrašnje bezbjednosti, a u vezi sa aktivnostima na uspostavljanju rezervnog policijskog sastava Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad