Pomozimo oboljeloj 20-mjesečnoj Lejni Smajić

Vijesti 13. maj 201910:32 > 10:35
N1

Humanitarna organizacija Pomozi.ba uključila se u akciju pomoći oboljeloj Lejni Smajić te su odmah ustupljeni humanitarni brojevi za pozive unutar BiH kao i broj za pozive iz Austrije.

Broj 17006 aktivan je za pozive unutar BiH – pozivom se doniraju 2 KM, a u pitanju je jedinstveni humanitarni broj za sve operatere. Za Austriju je aktiviran broj +43901 500 805 – pozivom se donira 5 eura.

Lejna je dvadesetomjesečna djevojčica kojoj je, kada je imala samo 10 mjeseci, dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija i od tada se liječi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Zadnjih dana, zdravstveno stanje djevojčice dramatično se pogoršalo, te su potrebne specifične dijagnostičke procedure koje bi pomogle da se njeno stanje poboljša i u potpunosti ozdravi.

Porodica je stupila u kontakt sa klinikom u Tübingenu u Njemačkoj, gdje bi se trebalo nastaviti liječenje djevojčice, a troškovi dolaze do 150.000 eura.

Pored humanitarnih brojeva, pomoći se može i putem PayPala, zatim transakcijskog i INO računa, kao i putem računa Pomozi.ba organizacije u Austriji.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad