Čović: Tražiti što prije formiranje Vijeća ministara BiH

Vijesti 13. maj 201913:11 > 13:16
N1

Danas je održana proširena sjednica Predsjedništva HNS, a nakon koje se medijima obratio lider HDZ-a Dragan Čović koji je govorio o temama koje su diskutovane na sjednici.

“Otvorili smo nekoliko aktuelnih tema koji se odnose na dalji tok unutarstranačkih izbora. Raspravljali smo i oko aktuelne političke situacije u BiH i svih ovih tema koje opterećuju odnose u BiH”, kazao je Čović.

Dodao je da je pao dogovor da se što prije pristupi formiranju VM BiH.

Dogovoreno je da zatražim da se odmah pristupi formiranju Vijeća ministara BiH. Razgovarali smo i o evropskim izborima i onome što nas čeka. Naredne nedjelje su ti izbori, a u subotu ćemo biti na zajedničkom skupu sa HDZ u Zagrebu“, poručio je i dodao:

Nakon izbora rekli smo da BiH može ući u jednu nesagledivu krizu ako ne dobijemo legitimne predstavnika. Sada nakon izbora imamo stanje kakvo imamo. Da dalje ne bude takva kriza, mi ćemo insistirati na uspostavi VM BiH. Nemamo uspostavljenu zakonodavnu vlast. Nijedno povjerenstvo nije uspostavljeno. Imate potpunu paralizu rada“.

Izjave Dodika o obilježavanju Dana Vojske RS?

Kao i do sada, vjerovatno vas neće iznenaditi, ali nemam nikakav komentar. Reforma vojne uprave je jedna od najuspješnijih, daj Bože da smo i druge završili na taj način. Svako ima svoje viđenje i svako ima slobodu da u ambijentu koji imamo dolijeva ulje na vatru kako želi“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad