Mustafa Ružnić, Nedim Sladić i Safet Zec gosti Novog dana

Vijesti 13. maj 201914:05 > 14:09
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Hidrometeorolozi izdali narandžasto upozorenje. Obilne padavine i sutra u većem dijelu BiH. Kiša donijela prve probleme. Najkritičnije je u Unsko-sanskom kantonu. Kako se sa problemom poplava, ali i sa sve prisutnom migrantskom krizom nosi ovaj kanton za Novi dan govori Mustafa Ružnić, premijer USK.

Izvještavamo i sa ostalih poplavljenih područja. Analizu vremenskih prilika donosi Nedim Sladić, meteorolog amater.

Ne stišavaju se reakcije iz BiH i regije nakon što je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju nosi uniformu Vojske RS. O ovoj i drugim aktualnim temama govori Tanja Topić, politička analitičarka.

Ovogodišnju nagradu za novinarku godine i to u kategoriji televizijsko novinarstvo dobila je Arijana Saračević Helać, novinarka FTV. Sa Arijanom komentarišemo aktuelnosti sa naslovnica dnevnih novina, novinarstvo nekada i sada, šta se promijenilo?!

Maestro Safet Zec na Bijenalu umjetnosti u Veneciji prvi put prikazao djelo inspirisano i posvećeno tragičnoj smrti Admire Ismić i Boška Brkića, sarajevskih Romea i Julije. Ciklus „Zagrljaji“ biće postavljen šest mjeseci u crkvi Santa Maria della Pieta, a onda stiže i u Sarajevo. Proslavljeni slikar i grafičar Safet Zec sutra je u Novom danu.

Sabahudin Sinanović, humanista i vlasnik kompanije za izgradnju cesta iz Doboj – Jug pomaže ljudima svih nacija. Gradi kuće, hrani, kada zatreba nudi mehanizaciju poplavljenim područjima i porodicama. Iza njega ostaju samo osmijesi. Zbog svog humanitarnog rada, Večernjakov pečat ga je proglasio za humanistu godine.

Vidimo se u 7 sati. Minela Jašar – Opardija je sa vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad