U Kotor Varošu uvedena redovna odbrana od poplava

Vijesti 13. maj 201917:25 > 17:30
N1

U opštini Kotor Varoš proglašena je mjera redovne odbrane od poplava, jer je nivo rijeke Vrbanje dostigao kotu za njeno uvođenje, rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan nakon sastanka Štaba za vanredne situacije.

Sakan, koji je predvodio sastanak, rekao je da je trenutno stanje na području opštine Kotor Varoš redovno, a da je cilj sastanka bio da sve opštinske službe budu pripremljene da pravovremeno djeluju u situaciji koja bi mogla da uslijedi.

“Poručujem stanovništvu da je za sada uvedena redovna odbrana od poplava, te da smo preduzeli sve neophodne operativne mjere, kako bi eventualni porast nivoa rijeka potpuno spremno dočekali”, istakao je Sakan.

Prema njegovim riječima, nabujala Vrbanja najveće probleme stvara u naselju Tovladić, gdje su mještani upozoreni na mogućnost poplava i pravovremeno su zaštitili svoje objekte.

“U pojedinim mjesnim zajednicama postoje problemi sa dostavom hrane i nestankom signala fiksne i mobilne telefonije, ali dežurne ekipe su na terenu i rade na rješavanju tih problema”, rekao je Sakan i dodao da je snabdijevanje električnom energijom i vodom za piće na području opštine uredno.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o operativnim mjerama u skladu sa kojima Komunalno preduzeće “Bobas”, Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon”, “Elektrodistribucija”, Vatrogasno društvo i Policijska stanica treba da obave svoj dio posla kada je riječ o redovnoj odbrani od poplava.

Višenamjenska ekipa Crvenog krsta i opštinske ekipe su neprestano na terenu, a uvedeno je i danonoćno dežurstvo u kancelariji štaba Civilne zaštite.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije poručili su da sve službe rade svoj posao i da će od nivoa padavina zavisiti da li će biti uvedeno vanredno stanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad