Reporteri N1 na mjestu događaja: Poplave u BiH

Vijesti 14. maj 201916:48 > 17:06
N1

Reporteri N1 televizije nalaze se na brojnim lokacijama gdje prate situaciju na terenu nakon obilnih padavina i poplava u velikom dijelu zemlje.

Sanski Most

U Sanskom Mostu nalazi se reporterka Anđelka Marković, koja je razgovarala sa uposlenikom FUCZ-a Sabahudinom Spahovićem.

Mjesta panici nije ni bilo. Imali smo nešto povećan vodostaj rijeke Sane, ali je jutros već prestala da raste i prešla u stanje stagnacija do devet jutros kada smo počeli bilježiti i prve centimetre opadanja. Sana se ne povlači intenzitetom koji smo priželjkivali, ali ovo je dobra stvar. Padavine su prestale i kiša ne pada. Mi smo raspoređeni na pet lokacija pumpama za ispumpavanje vode, rijeka Sana je nadošla toliko i ne dozvoljava protok vode prema vani. To nisu alarmantne situacije, radi se o sitnim poplavama“, kazao je Spahović i dodao:

Jedna intervencija se desila u deset sati kada smo jednu osobu prebacili na dijalizu u Prijedor. Koristili smo vozila visoke prohodne moći zbog odrona koji se desio na putu Prijedor – Banjaluka“. 

Kako javlja reporterka N1, od Prijedora do Sanskog Mosta se vozi alternativnim putem, magistralni put nije prohodan zbog izlijevanja rijeke. Vodostaj Sane je u opadanju ali problem prave podzemne vode.

Teslić

U Tesliću se nalazi reporter Boris Brezo koji od jutros prati situaciju.

Kako je javio, vodostaji stagniraju. U mjestu Vrela blizu Teslića je nekoliko kuća pod vodom. Voda se nije povukla i ima je na regionalnom putu Teslić – Doboj.

Sva građevinska mehanizacija je na terenu i pomaže tamo gdje je pomoć potrebna.

Banjaluka

U Banjaluci je trenutno reporterka Snežana Mitrović koja je kazala da je vanredna situacija u Čelincu i Banjaluci. Nastava se ne održava do sutra.

Prije blizu dva sata završena sjednica štaba za vanredne situacije, premijer Višković kazao da nema mjesta panici. Nedopustivo je da se u pojedinim mjestima tek kada krene kiša razmišlja o vrećama sa pjeskom, kazao je Višković, javlja reporterka N1.

Šest naselja je bilo ugroženo, zbog čega je i proglašena vanredna situacija. Odblokiran je i magistralni put Banjaluka – Čelinac koji je bio blokiran zbog velike količine zemlje koja je pala na put.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad