Valentin Inzko, Božo Ljubić, Goran Bosankić i Vibor Handžić gosti Dana uživo

Vijesti 15. maj 201910:45 > 10:49
N1

"Dan uživo" i danas u programu N1 od 16 sati; evo što vas očekuje:

– Nakon što se obratio Vijeću sigurnosti UN-a, te od pojedinih veleposlanika dobio savjet da počne koristiti bonske ovlasti, je li došlo vrijeme i da posegne za njima? Kako gleda na poteze i retoriku Milorada Dodika, formiranje rezervnih sastava policije, sve su to teme o kojima danas u Danu uživo ekskluzivno govori visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

– I danas pratimo situaciju na poplavljenim područjima, naši reporteri uživo o stanju na terenu, u našem studiju Goran Bosankić, službenik na UNDP projektu Integriranje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas.

– Predsjedništvo HNS-a na posljednjoj sjednici razgovaralo o Izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. Što će tražiti, zašto kažu da BiH definitivno samoodrživom i funkcionalnom državom može učiniti jedna korjenita reforma Ustava, odgovara predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić.

– Skupština Kantona Sarajevo dala podršku inicijativi za izmjenu izbornog zakona Bosne i Hercegovine kako bi se nacionalnim manjinama omogućila zastupljenost u skupštinama kantona. Riječ je o inicijativi zastupnika Naše stranke Vibora Handžića. O njoj i drugim temama govoriće za Dan uživo.

– Poznati prvi finalisti ovogodišnjeg Eurosonga u Izraelu, među njima Srbija i Slovenija. Sutra svoje mjesto u finalu traži i naša današnja gošća, predstavnica Sjeverne Makedonije Tamara Todevska, danas govori za N1.

– Uživo smo i na finalu nogometnog Kupa BiH, pratimo meč Široki Brijeg-Sarajevo.

Zvonko Komšić je s vama od 16 do 18:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad