Dževad Adžem, Jozo Pavković i Edin Mehić u Novom danu

Vijesti 15. maj 201911:23 > 11:31
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Zastupnici Parlamenta FBiH naložili su Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BiH da formira i opremi jedinicu za praćenje i sprečavanje ugrožavanja sigurnosti. Da li ovakav nalog znači formiranje rezervnog sastava policije i u FBiH? Da li bi zastupnici podržali jednu takvu inicijativu? O ovoj temi i ostalim političkim aktuelnostima za Novi dan govori Dževad Adžem, zastupnik u ZD Parlamenta FBiH.

Ne stišavaju se reakcije iz BiH i regije nakon što je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju nosi uniformu Vojske RS. O ovoj i drugim aktuelnim temama govori Tanja Topić, politička analitičarka.

Večernjakov pečat – najveći društveni događaj u BiH ove godine slavi 18. rođendan. 22. maja biće dodijeljena priznanja osobama i događajima koji su obilježili proteklu godinu. Ko su ti ljudi, za Novi dan govori Jozo Pavković, urednik Večernjeg lista.

Maturanti pred odlukom života: koji fakultet upisati poslije srednje škole? Kako pomiriti lična interesovanja i sposobnosti sa potrebama tržišta rada? O najtraženijim zanimanjima na svjetskom, ali i na bh. tržištu rada razgovaramo sa Edinom Mehićem, osnivačem Posao.ba.

Josip Grabovac, porijeklom iz Širokog Brijega, s trenutnom adresom u Italiji, već pet godina piše uspješnu poslovnu priču u svijetu mode. Zahvaljujući blogu “Glasmode”, koji je pokrenuo 2014. godine, Josip se pozicionirao u grupu najboljih modnih blogera na svijetu, čime su mu se otvorila vrata najprestižnijih fashion događaja. S Josipom smo u Milanu.

Vidimo se u 7 sati. Minela Jašar – Opardija je sa vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad