Ekrem Tuka: Našli smo neke dijelove odjeće i saznali smo da ne pripadaju dječaku

Vijesti 15. maj 201912:51 > 13:04
N1

Pronađeni dijelovi odjeće u potoku u Begovom Hanu ne pripadaju dječaku, potvrdio je za N1 spasitelj Ekrem Tuka iz Sportsko-rekreativnog kluba Bosna iz Zenice.

Kako je kazao, pretražuje se svaki centimentar potoka, ali i korito rijeke Bosne. Kako javlja reporter N1 Boris Brezo, u potrazi za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u Begovom Hanu kod Žepča, uključili su se i mještani ovoga naselja.

“Naš današnji plan je da pretražimo detaljno potok od mjesta gdje je dječak pao do ušća rijeke Bosne. To radimo da se uvjerimo da tu nije. Kada to uradimo detaljno i pregazimo svaki centimetar, onda ćemo isključiti mogućnost da je ostao u ovom dijelu potoka i idemo nizvodno i radit ćemo pretrage prema Doboju”, kazao je Tuka za N1.

Istakao je da pronađeni dijelovi odjeće ne pripadaju dječaku.

“Našli smo neke dijelove odjeće i saznali smo da ne pripadaju dječaku. Želimo da istražimo sve dijelove, posebno dijelove koji imaju povratne slapove i mjesta gdje se tijelo moglo zakačiti i tako isključimo svaku mogućnost, da detaljno pretražimo svaki dio potoka”.

“Mi kao klub djelujemo deset godina, imali smo niz akcija, u dosadašnjem iskustvu mi smo u prvom dijelu prvi dan ako se ne nađe tijelo, onda to traje sedam dana, pa 15. U većini slučajeva našli smo tijelo nakon 20 dana. U ovom dijelu ako tijelo bude na dnu mi ćemo ga napipati, a u rijeci Bosni je već to nemoguće. Jedina je mogućnost da tijelo negdje ispliva na površinu i tako ga nađemo”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad