Krišto: Imamo materijala za naredne dvije-tri sjednice

Vijesti 15. maj 201913:32 > 13:39
N1

U Sarajevu je danas održana sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon sjednice izjavu za N1 dala je Borjana Krišto, predsjedavajuća Kolegijuma.

“Ja se nadam i vjerovala sam da je to rečeno. Mi smo kazali da nemamo poslovničke pretpostavke za funkcionisanje doma. Onog trenutka kada dobijemo prijedloge za stalna politička povjerenstva, onda ćemo imati pretpostavke o radu”, kazala je Krišto.

Istakla je da je količina prikupljenog materijala dovoljna za naredne dvije-tri sjednice.

“Imamo poprilično materijala, kako inicijativa zastupnika, tako i određeni prijedlozi Vijeća ministara. Po mojoj procjeni, možda imamo materijala za 2-3 sjednice, i mislim da bismo ubrzanim radom mogli stići sve ono što se do sada propustilo”.

“Ni meni nije drago što se sve ovo desilo, bavimo se nekakvim problemima. Imamo puno više nagomilanih problema a zapravo sve se svodi na gubljenje vremena”, dodala je.

“Danas smo imali Kolegij, što se tiče ostalih stvari, o tome ne odlučuje kolegij. Postoje akti koji reguliraju sve što je navedeno. S tim, niti ja kao pojedinac, niti ostali ne donose odluku kao odluku, nego postoje akti koji to reguliraju. Sve dok se ti akti ne promjene, oni se moraju poštovati”, kazala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad