Policijska potjera u Sarajevu: Muškarac parkirao auto i pokušao pobjeći

Vijesti 15. maj 201913:55 > 14:31
Faktor.ba/ Arhiv

Muškarac inicijala H.Š. uhapšen je jučer na Ilidži nakon što je odbio zaustaviti vozilo po signalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je danas saopćeno iz MUP-a, u ponedjeljak u 20,50 sati u ulici Rakovička cesta, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo marke BMW, sa različitim registarskim tabicama, nakon čega je vozač izašao i pokušao se udaljiti, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o osobi inicijala H.Š., rođen 1988.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu.

Daljim provjerama utvrđeno je da je za navedenim muškarcem raspisana operativna potraga, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti. On je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici V PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, potvrđeno je danas iz MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad