Spomen-park Vraca u novom svjetlu (FOTO)

Vijesti 16. maj 201910:32 > 10:34
Grad Sarajevo

Prvi put nakon rata sinoć je Spomen-park Vraca zasjalo u punom sjaju. Javna komunalna preduzeća Rad, Park i Elektrodistribucija Sarajevo potpuno su promijenile izgled, sve donedavno, napuštenog i zapuštenog ”bisera“ na domak centra grada, priključivši noćnu rasvjetu, te čišćenjem i uređenjem njegovog okruženja.

“Ovaj istorijski, kulturni, umjetnički i jedan od najvećih turističkih potencijala Sarajeva vraća se u život. Sarajevskom ratnom teatru pripala je čast da u Tvrđavi, pod otvorenim nebom, odigra kultnu predstavu Ay Carmela”, istaknuo je Milan Trivić zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

U okviru obilježavanja Dana Evrope i pobjede nad fašizmom glavni grad promovira novi kulturni prostor. Zbog lošeg vremena, sinoć zakazano izvođenje predstave u organizaciji Grada Sarajeva i SARTR-a, pomjereno je za iduću srijedu, 22. maja u 21 sat.

“Tvrđava je prirodni ambijen za ovaj pozorišni komad. Iako je izvodimo 20 godina, ovo će biti poseban doživljaj, nešto što do sada nije viđeno. Dizajnirali smo specijalnu rasvjetu centralnog dijela Spomen-parka i Tvrđave, tako da će gladaoci, u hodu do ”otvorene dvorane”, zapravo, ulaze u atmosferu predstave”, kazap je Damir Fazlagić, tehnički menadžer SARTR-a.

Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo

Spomen-park Vraca je resurs od neprocjenjive vrijednosti koji zauzima prostor od 61.000 kvadratnih metara, a Tvrđava ima 3.000 kvardata, zatvorenog i otvorenog prostora pogodnog za najrazličitije kulturne i društvene događaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad