Vremenska prognoza za petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u BiH

Vijesti 16. maj 201914:47 > 14:55
N1

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojećih nekoliko dana, a kako prognoziraju meteorolozi, očekuje nas kišovito vrijeme.

Nešto više sunčanih intervala prognozirano je za subotu, a temperature zraka dosezat će 26 stepeni Celzijusa.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 15 do 22 °C.

U subotu prijepodne uglavnom pretežno sunčano. Poslijepodne porast naoblake u Bosne može usloviti slabu kišu ili lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 20 do 26 °C.

U nedjelju umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u Krajini. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 19 do 24 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini. Poslijepodne i u večernjim satima sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 19 do 24 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad