Majstorović za N1: Kiša do kraja mjeseca u Bosni i Hercegovini

Vijesti 16. maj 201916:41 > 16:47
N1

Meteorolog Željko Majstorović kazao je danas za N1 da se u narednih nekoliko dana očekuje kišovito vrijeme.

Prema njegovim riječima, većih promjena neće biti do kraja maja u Bosni i Hercegovini. On je za N1 komentarisao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padavine i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana.

Nedim Sladić je moj prijatelj i učenik. Činjenica je da treba da završi fakultet, tek je počeo da studira. On planira da eventualno ako dobije stipendiju da studira meteorologiju. Bio je u pravu, bez daljnjeg. On je dobar mladić i jako je motivisan, jako je motivisan da to radi, voli to i očigledno mu ide od ruke”, dodao je Majstorović.

Prognoza za naredni period…

Vikend će biti promjenjiv, ali je vjerovatnoća padavina vrtlo mala. Biće upotrebljiv što se tiče vanjskih radova i izleta. U odnosu na prethodne dane jedno lijepo vrijeme. Ponedjeljak isto. A od utorka opet padavine. Povremene padavine do kraja maja. Za klimatologe počinje klimatološko ljeto upravo 1. juna, ali i taj početak ljeta će proći u promjenjivom vremenu”, poručio je gost N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad