Akcija FUP-a u Sarajevu, uhapšena jedna osoba

Vijesti 17. maj 201913:15 > 13:18
FUP/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo, uhapsili osobu inicijala M. O. (1965.) vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Radi se o osobi koja je od ranije poznato policijskim organima zbog istih krivičnih djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres p.m.v. i stana koji koristi osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto oko 15 grama nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cocain“, oko 200 grama nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amphetamin“, oko 600 grama nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, 99 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu „extazi“, vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad