Na bh. graničnim prelazima uhapšeno pet osoba

Vijesti 17. maj 201913:46 > 13:49
N1

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode Đ. P. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Na istom aerodromu lišen je slobode R.B. (1980.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela teška krađa u pokušaju. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beograda i predat službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Orašje su predali V.N. (1976.) službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim ova PU raspisala potragu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH i Hrvatske kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje.

Službenici ove jedinice predali su i R.P. (1990.) službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer se potražuje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i ometanje rada pravosuđa. Državljanin BiH i Hrvatske kontroliran je na izlasku iz BiH na prelazu Šamac.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Orahovlje lišen je slobode E.Š. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede. Službenici JGP-a Doljani bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad