Pokvarili se potapajući stubići na trotoaru ispred Predsjedništva BiH

Vijesti 17. maj 201915:59 > 16:05
N1

Jedanaest antiterorističkih stubića koji su postavljeni ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva BiH ne rade već duži period.

Obnova trotoara ispred zgrade državnog Predsjedništva, otvoren krajem novemba 2016. godine, poreske obveznike u BiH koštala je više od 360.000 KM, računajući i 11 stubića koji su plaćeni 65.450 KM. 

Prema dostupnim informacijama stubići su se pokvarili prošle godine u zimskom periodu, i od tada više nikada nisu podignuti.

„Potapajući stubovi trenutno nisu u funkciji i preduzete su aktivnosti na njihovom osposobljavanju i stavljanju u funkciju“, izjavili su za agenciju Patria iz Predsjedništva BiH.

Općina Centar, koja je sufinansirala postavljanje trotoara i stubića, nije zadužena za popravak stubića, već je to nadležnost službi Predsjedništva BiH.

Antiteroristički stubići koriste se ispred policijskih i vojnih objekata, ambasada ili važnih institucija.

S obzirom da na tom dijelu ispred Predsjedništva nema ivičnjaka, potopni stubići koristili su i kao zaštita u slučaju saobraćajne nesreće, jer se Predsjedništvo nalazi uz glavnu sarajevsku saobraćajnicu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad