Meholjić za N1: Rukovodstvo SDP-a je interesna grupa uhljeba

Vijesti 18. maj 201916:28 > 16:30
Fena

Hakija Meholjić, jedan od članova Socijaldemokratske partije koji je danas odlukom Glavnog odbora isključen iz ove stranke, u izjavi za N1 nazvao je SDP fašističkom strankom. Dodao je kako na sjednicu Glavnog odbora nije moga doći jer je imao zdravstvenih problema.

Meholjić je poručio kako je on pravio SDP kada niko od aktuelnog rukovodstva nije bio ni u planu kao član. Također, u izjavi za N1 je istakao kako je rukovodstvo trebalo biti smijenjeno jer je, kako je ocijenio, kršilo statut tako što u osam mjeseci nije sazvalo sjednicu iako je trebalo da se sjednica održava svaka dva mjeseca. Meholjić je zaključio kako je to razlog što su nastale podjele unutar SDP-a.

VEZANa VIJEST

Kazao je kako je na Inicijalnom odboru Socijaldemokratskog pokreta učestvovao, ne zbog funkcije, nego zbog opasnost u kojoj se država nalazi. Mislio je, kako je kazao za N1, da se može razgovarati o ujedinjenju ljevice.

Meholjić je ocijenio kako je aktuelno rukovodstvo SDP-a “interesna grupa uhljeba”, da ih ne interesuje država i da su sa ovakvim načinom rada – “hodanjem i slikanjem” – završili sa entitetom Republika Srpska.

Poručio je kako će se potruditi da 11. jula rukovodstvo SDP-a bude onemogućeno da prisustvuje dženazi žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari. Na koncu je zaključio da, iako je socijaldemokrata u duš, da se ponosi što nije dio sadašnjeg rukovodstva SDP-a.

Ekipa N1 pokušala je kontaktirati i ostale isključene članove Socijaldemokratske partije – Miru Lazovića, Ivu Komšića, Zorana Mikulića i Rusmira Mesihovića i većina ih nije odgovorilo na naše pozive. Pojedini su kazali kako nemaju komentara na odluku Glavnog odbora SDP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad