Prosinečki o Dilaveru: Želimo ga, mora se odreći državljanstva Austrije

Vijesti 20. maj 201911:53 > 12:01
N1

Stoper Dinama Emir Dilaver uskoro bi mogao postati novi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ovaj 28-godišnji stoper rođen u Tomislavgradu prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije čije državljanstvo i posjeduje. Selektor Prosinečki upoznao je prisutne novinare sa situacijom kada je u pitanju sjajni stoper zagrebačkog kluba.

“Mi smo rekli da nije nikakav problem, da mi želimo, Savez, a pogotovo ja. Sigurno se radi o jednom igraču koji je zanimljiv, koji može pomoći BiH, sada je samo na tome da dobije državljanstvo. On ima austrijsko državljanstvo, treba ga se odreći, da li hoće ili ne, to treba njega pitati. Mi njega hoćemo, sad je na njemu da dođe i kaže da se odriče austrijskog državljanstva i uzme bosanskohercegovačko. Ja se nadam da će biti tako”, kazao je Prosinečki.

Kako je naveo, ne postoji šansa da on eventualno zaigra u utakmicama protiv kvalifikacija za EURO 2020 BiH koje će Zmajevi igrati protiv Finske u Tampereu 8. juna. Tri dana kasnije u četvrtom kolu izabranici Prosinečkog bit će gosti Italije u Torinu. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad