Vedran Džihić, Željana Zovko i Edin Forto u Danu uživo

Vijesti 20. maj 201913:43 > 13:46
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Politički skandal nakon objave videa o razmjeni novca i moći u Austriji polako dobiva epilog. Vicekancelar Heinz Christian Strache podnio ostavku, kancelar Sebastian Kurz raspustio je koalicijsku vladu a vanredni izbori mogli bi biti održani u septembru. O svemu govorimo sa Vedranom Džihićem, naučnim savjetnikom na austrijskom Institutu za međunarodnu politiku i predavačem na Univerzitetu u Beuč, komentarišemo i odnos Dodika i Strachea.

Za tri dana počinju izbori za EU Parlament. I za ovaj mandat, na izbornoj listi HDZ-a kandidatkinja Željana Zovko. Danas s nama uživo iz Mostara, govorimo o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Hoće li Vlada Kantona Sarajevo opstati nakon što su SBB i DF postali partneri SDA na nivou FBiH i države? Šta je garant i šta su ambicije ove Vlade, kako će Naša stranka ostvariti veću prisutnost na političkoj sceni u cijeloj BiH – za Dan uživo govori premijer KS Edin Forto.

“Bordo” tim je u subotu titulom Premijer lige BiH zaokružio historijski uspjeh – duplu krunu – jer je po prvi put od svoga osnivanja u istoj sezoni slavio u Kupu BiH i ovom prvenstvu. Jedan od najistaknutijih prvotimaca Sarajeva Nihad Mujakić naš je gost.

U komentaru društvenih mreža Amela Sačić iz Instituta za razvoj mladih “KULT”. Govorimo i o kampanji #nećudaidem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad