Ivo Komšić, Ahmed Husagić i Jasminko Halilović u Novom danu

Vijesti 20. maj 201913:57 > 14:03
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O odluci Glavnog odbora SDP-a BiH da iz stranke isključi dugogodišnje članove, odluci da inicira osnivanje Socijaldemokratskog pokreta BiH, budućnosti u političkom životu, sutra za Novi dan govori Ivo Komšić.

Politički skandal nakon objave videa o razmjeni novca i moći u Austriji polako dobiva epilog. Vicekancelar Heinz Kristian Štrahe podnio je ostavku, kancelar Sebastian Kurz raspustio je koalicijsku vladu, a vanredni izbori mogli bi biti održani u septembru. O svemu govorimo sa Ahmedom Husagićem, koordinatorom za integraciju Socijaldemokratske partije Austrije.

Od 22. do 25. maja Muzej ratnog djetinjstva biće domaćin centralnog događaja na evropskoj muzejskoj sceni, konferencije Evropski muzej godine. O značaju ove manifestacije za Novi dan govori osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović.

Uživo ćemo biti u Banja luci. Za Novi dan govori Dragan Juričević iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. Govorimo o povratku Hrvata u RS.

Vesna Andree Zaimović, projekt menadžerica portala Radiosarajevo.ba, ali i bivša učesnica Eurosonga, te bivši šef delegacije BH tima za ovo takmičenje, sutra je u našoj rubrici PRESS.

Strip-autor Majo Pavlović piše o saradnji sa slavnim horor-autorom Cliveom Barkerom, boravku u Barkerovoj kući, zajedničkom projektu “Prekrasni užasi”, te strip-adaptaciji Barkerove priče za BH strip reviju BOSONA. Govorimo o stripu sutra u Novom danu. Majo Pavlović naš je gost.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad