Odgođen najavljeni sastanak predstavnika vlada FBiH i KS i rukovodstva BH-Gasa

Vijesti 21. maj 201913:56 > 13:57
Fena

Najavljeni sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije i preduzećem BH-Gas koji je trebao biti održan 22.maja, odgođen je do daljnjeg, potvrđeno je iz kabineta premijera KS.

Na sastanku su predstavnici vlasti i preduzeća BH-Gas trebali razgovarati o najavljenom povećanju cijena gasa. Kolegij Skupštine Kantona je već na sjednici razmatrao temu najavljenog poskupljenja gasa od 29,23 posto koju je odobrila federalna Vlada.

Također je raspravljano o održavanju hitne sjednice Skupštine Kantona o ovoj temi, kao i mogućim mjerama, kako je rečeno, ublažavanja neupitnog finansijskog udara na građane i privredu Kantona ukoliko ne dođe do promjene odluke Vlade FBiH.

Kolegij Skupštine je zauzeo stav da će sačekati ishod sastanka koji je trebao biti održan sutra, 22.maja, te u zavisnosti od toga, odlučiti o održavanju hitne sjednice Skupštine Kantona koja bi trebala dati smjernice djelovanja Vlade i Skupštine Kantona u novonastalim okolnostima povećanja cijena prirodnog gasa.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad