Francuska škola edukuje bh. službenike tehnikama pregovaranja u EU

Vijesti 21. maj 201914:45 > 14:49
Ambasada Francuske

Državna škola za javnu upravu (ENA) ponovo organizuje seminar za državne službenike iz Bosne i Hercegovine 22. i 23. maja u Sarajevu.

Seminar o pregovaranjima u EU, namijenjen bh. državnim službenicima, rezultat je saradnje Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini, Agencije za javnu upravu BiH i škole ENA.

Zahvaljujući stručnjacima koje je ENA pozvala, a naročito Emmanuel Voguet, bivši savjetnik Billa Clintona, kao i Pierre-Jerôme Henin, bivši zamjenik glasnogovornika Predsjedništva Republike Francuske, edukacija će omogućiti desetinama bh. službenika bolju pripremu za evropske integracije, saopćeno je iz Francuske ambasade u Sarajevu.

Seminar će otvoriti direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson.

ENA je visoka francuska institucija za edukaciju državnih zvaničnika. Tu školu je završio francuski predsjednik Emmanuel Macron, njegovi prethodnici François Hollande i Jacques Chirac, kao i na desetine francuskih i stranih političara, ambasadora i direktora kompanija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad