Muhamed Šaćirbey, Vehid Šehić i Oliver Cvitković u Novom danu

Vijesti 21. maj 201915:07 > 15:10
N1

U Novom danu sutra gledajte:

22. maja 1992. godine Bosna i Hercegovina je primljena u Ujedinjene nacije, a zastava Republike BiH sa ljiljanima zavijorila se na East Riveru. Podizanju zastave BiH ispred zgrade UN-a prisustvovao je Muhamed Šaćirbey, prvi ambasador BiH u UN-u i nekadašnji ministar spoljnih poslova BiH. Muhamed Šaćirbey gost je teme jutra u Novom danu.

U Banjaluci će prekosutra biti održana regionalna konferencija Koalicije „Pod lupom“ pod nazivom ”Budućnost izbora u BiH: Unapređenjem izbornog zakonodavstva spriječiti izborne prevare i osigurati slobodne i poštene izbore u BiH”. Kako do fer, poštenih izbora u BiH i koji su sve problemi nastali zbog neadekvatnog izbornog zakonodavstva, to su teme o kojima Vehid Šehić iz koalicije ”Pod lupom” uživo iz Banjaluke govori za Novi dan.

Sutra će u Mostaru biti održana manifestacija ”Večernjakov pečat 2019.” Izbor najličnosti godine u izboru uredništva i čitalaca ”Večernjeg lista”, izdanja za BiH. Uživo smo u Mostaru, za Novi dan govori Oliver Cvitković, novinar Večernjeg lista.

Koliko doista učimo iz istorije? Ovo pitanje je u fokusu trećeg History Festa, koji se od 28. maja do 2. juna održava u više bosanskohercegovačkih gradova. Šta smo naučili iz promjena koje su se odvijale u Evropi i Jugoslaviji tokom 1980-ih godina? Istoričar Husnija Kamberović gost je Novog dana.

Kako izgleda osmišljavanje, izrada i priprema kostima za pozorišne i baletne predstave? Koliko je važan posao kostimografa i koliko ljudi znaju o ovom pozivu? Odgovore na ova i slična pitanja donosimo u Novom danu – naša gošća je kostimografkinja Lana Lončarević.

Govorićemo i o plesu – tačnije Svjetskom prvenstvu koje će na jesen biti održano u Sarajevu.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad