Mektić pozvao Tegeltiju da da ostavku nakon teksta Žurnala, on negira navode

Vijesti 21. maj 201915:06 > 15:16
N1

Magazin Žurnal danas je objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, preko posrednika, inače službenika SIPA-e, ugovarao klijente kojima je trebalo "ubrzati" predmete u bh. pravosuđu. Kako navode iz Žurnala, u posjedu su dokaza koji potvrđuju navode o Tegeltijinoj umiješanosti u koruptivne radnje. Dok sam Tegeltija negira navode i najavljuje tužbe, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić poziva na Tegeltijinu ostavku.

“Milane, nakon ovoga zbog sebe, zbog građana BiH, a najviše zbog budućnosti pravosuđa ove zemlje podnesi ostavku”, napisao je Mektić u svojoj reakciji na tekst na portalu Žurnal u kojem iznosi tvrdnje da je prema njihovim informacijama, novac je uime Tegeltije preuzimao inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža.

Prema navodima ovog protala, prvi čovjek bh. pravosuđa obećao je “ubrzati” istragu u jednom slučaju u kojem je oštećeni predao Pandži 2.000 KM za “potkivanje” predsjednika VSTV-a. Integralni tekst možete pročitati na ovom linku.

Tegeltija negira navode Žurnala, navodeći da je “potpuna neistina i zlonamjerna i bezočna laž da je uhvaćen u bilo kakvoj korupciji iz prostog razloga što u nikakvoj korupciji nikada u životu, pa ni u slučaju o kojem se govori u navedenom tekstu nije ni na koji način učestvovao, te se radi o zlonamjernoj konstrukciji usmjernoj na pokušaj njegove diskreditacije”.

Kako je naveo, inspektor SIPA-e Marko Pandža ga je preko zajedničkog prijatelja zamolio da sasluša izvjesnog čovjeka iz Krajine koji se suočava sa problemima zbog neefikasnog rada Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji bi po njemu mogli mogli ukazivati na određene nepravilnosti u radu tog tužilaštva.

Poručio je da će se zbog klevete tužbom obratiti nadežnom sudu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad